За мен

момиче с червена рокля и развяна от вятъра коса до моретоЗдравейте, аз съм Анета Дончева или момичето, което обича люляци. И съм пишещо момиче, всъщност жена, но… нека се върнем на момиче.

По-голямата част от живота си съм писала с бащината си фамилия – Стефанова, с нея можете да откриете мои текстове тук и там. Години наред събирах текстове – в тетрадки, по дискети, компактдискове, хард дискове… след това се появи LilacDance – този люляков блог. Моето танцуващо люляче. Създадох го, за да бъде виртуалното ми сандъче с вдъхновения и преживявания.

Като ученичка пишех за конкурси. После спрях да пиша за конкурси и започнах да пиша за себе си. Дойде време да се подготвям за университет. В полунощ си правех
гигантска доза кафе и четях литературни анализи. Целта ми беше да вляза „Психология“. Буквално месец преди изпита реших, че тази работа няма да я бъде и смело ще се хвърля в писането, пък каквото ще да става. Така ме приеха „Журналистика“ в Софийския университет. Шест години работех като журналист, след това изоставих журналистиката, но не и писането. В него се търся и се намирам. В него съм Аз.

Радвам се, чe се поспряхте в моя блог 🙂

Добре дошли в LilacDance!

Споделете публикацията: