къща на хълм до море

Елизабет Адлър, „Къщата в Амалфи“ – 7 цитата за любовта и щастието

“С мъжете винаги има “но”.”

“Какво може да бъде по-чувствено от храна и вино? Дори обикновен хляб и сирене с чаша Кианти по време на пикник под дърветата е чувствен.”

“Всяко нещо си има решение. Трябва да го оставиш да изплува в чисто съзнание и след това да го сграбчиш, когато си способен.”

“Понякога щастието бяга от теб, защото не го търсиш на правилното място.”

“Предполагам, че със синовете си имаме чувството, че те са готови да се грижат за себе си, с дъщерите ни бащата винаги иска да се увери, че са щастливи”/ “Докато не се появи правилният мъж и не я отведе от теб.”

“Времето е това, което притежаваме, не възрастта.”

“Вярвам, че щастието се открива в малките неща в живота. Не търси Свещения граал, за бога, просто вземи всяко щастие, което можеш, точно в момента, в който го откриеш. То е в малката бисквитка, потопена в чашата с ледено студено мляко, усети вкуса ѝ, хладината и шоколада, топящата се текстура на езика ти. То е в мъркащата котката, която се свива в скута ти, докато ти дава от своята топлина и блаженство. То е когато танцуваш с мъж и очите му ти се усмихват, докато ти казва, че изглеждаш прекрасно и че е поласкан да бъде с теб. То е красивата нова рокля, която те кара да се чувстваш добре.”

Споделете публикацията: